Hulp bij re-integratie

Als u arbeidsongeschikt bent, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer aan het werk. Wij zorgen niet alleen voor een uitkering, maar ook voor u. Vanaf uw ziekmelding totdat u weer kunt werken. Daarvoor werken we samen met een vast team van deskundigen. 

Hoe ziet onze begeleiding eruit?

Wij volgen geen standaard proces, maar wij geloven in persoonlijke begeleiding op maat. Samen met u bekijken we welke maatregelen en ondersteuning u nodig heeft om weer aan het werk te gaan. Denk hierbij aan de aanschaf van hulpmiddelen, advies over het aanpassen van uw werkplek en uw werkzaamheden en deskundige begeleiding naar een snel herstel. Kunt u uw eigen beroep niet meer uitvoeren? Dan kijken we samen met u naar de mogelijkheden voor ander werk. Eventueel behoort her- en omscholing tot de mogelijkheden.

  Voordelen van TAF

  Persoonlijk. 
  Persoonlijke aandacht voor u door een vast team van deskundigen.

  Deskundige en actieve begeleiding op maat.
  Niet pas vanaf 6 maanden of een jaar, maar direct na ziekmelding.  Samen met u bekijken we welke maatregelen en ondersteuning u nodig heeft om weer aan het werk te gaan.

  We investeren in uw gezondheid.
  Denk aan de aanschaf van hulpmiddelen en advies over het aanpassen van de werkplek Kunt u uw eigen beroep niet meer uitvoeren? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor ander werk. Her- en omscholing behoort tot de mogelijkheden.

  Onafhankelijk. 
  Beoordeling en begeleiding door een onafhankelijk medisch adviesbureau. 

  Specialistisch. 
  Bij onze begeleiding maken we gebruik van een netwerk van medisch specialisten en andere deskundigen. We zetten ons netwerk van medisch specialisten in om u te helpen, een second opinion te geven of een behandeling te versnellen. In ons netwerk zitten onder andere een rugpoli, MRI centrum, het revalidatieprogramma Herstel & Balans, sportartsen, kenniscentra voor orthopedie, neurologie, cardiologie en interne geneeskunde.  Als het nodig is, zetten we specialisten in het buitenland in. 

  Efficiënt en tijdbesparend. 
  Duo onderzoeken op locatie: afspraak met medisch adviseur en arbeidsdeskundige op 1 dag. Onze spreekuurlocaties zijn over het hele land verspreid. U kunt dus altijd zo dicht mogelijk in uw buurt terecht.

  Hoe we bijvoorbeeld hebben geholpen:

  • Een schilder met rugklachten waarbij de reguliere behandeling geen resultaat opleverde, hebben we begeleid naar een rugcentrum. Hij is nu volledig aan het werk.
  • Voor de eigenaar van een werving- en selectiebureau schaften wij een speciale laptop aan in verband met zijn oogaandoening. Dat hielp hem om weer aan het werk te gaan.
  • Een verzekerde met knie- en gewrichtsklachten liep tegen lange wachttijden bij de orthopeed aan. Wij regelden dat hij binnen een week terecht kon. Hij werkt weer voor halve dagen.

  Wilt u meer weten over onze begeleiding bij arbeidsongeschiktheid en re-integratie? Neemt u dan contact op met onze afdeling Schadebehandeling via telefoonnummer 040-707 38 90 of e-mailadres claim@taf.nl.

  Alle informatie over het doorgeven van uw arbeidsongeschiktheid vindt u op de pagina arbeidsongeschiktheid melden.