Hulp bij re-integratie

Als u arbeidsongeschikt bent, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk herstellen en daarna weer aan het werk. Wij zorgen niet alleen voor een uitkering, maar ook voor u. Vanaf uw ziekmelding totdat u weer kunt werken. Daarvoor werken we samen met een vast team van deskundigen. 

Hoe ziet onze begeleiding eruit?

Wij volgen geen standaard proces, maar geloven in begeleiding op maat. Samen met u bekijken we welke maatregelen en ondersteuning u nodig heeft om weer aan het werk te gaan. Denk hierbij aan de aanschaf van hulpmiddelen en advies over het aanpassen van uw werkplek en werkzaamheden of de voortzetting van uw bedrijf. Maar ook deskundige begeleiding naar een snel herstel. Kunt u uw eigen beroep niet meer uitvoeren? Dan kijken we samen met u welke beroepen nog meer bij u passen. Is daar om- of herscholing voor nodig? Ook daarmee helpen wij u graag. Wij maken hierbij gebruik van een netwerk van medische specialisten en erkende arbeidsdeskundigen.

Voordelen van TAF

Persoonlijke begeleiding
Wanneer u aanspraak maakt op uw verzekering, krijgt u bij TAF een vast aanspreekpunt. Uw contactpersoon staat voor u klaar als u hulp nodig heeft en biedt een luisterend oor, als u dat wilt.

Nadat u zich arbeidsongeschikt heeft gemeld, nemen wij en het medisch adviesbureau contact met u op voor een intakegesprek. Zo krijgen wij een goed beeld van uw situatie en weten we hoe u het beste geholpen kan worden. Waarom? Na een periode van herstel, wilt u natuurlijk weer aan het werk. Hulp specifiek gericht op uw situatie is daarbij belangrijk.

We investeren in uw gezondheid
Heeft u tijdens het werk lichamelijke klachten? Vaak biedt een (kleine) aanpassing van uw werkplek al verlichting of zelfs de oplossing voor het probleem. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een aangepaste stoel of tips voor een aangepast werkrooster. Maar we kijken ook verder. Levert uw reguliere behandeling geen resultaat? Dan bekijken wij of u bij een andere specialist terecht kunt.

Onafhankelijk
U wordt begeleid door onafhankelijke medisch adviesbureaus, arbeidsdeskundigen, verzekeringsartsen en specialisten.

Efficiënt en tijdbesparend. 
Heeft u zowel een afspraak met een medisch adviseur als een arbeidsdeskundige? Wij snappen dat het prettig is dat deze afspraken zo snel mogelijk achter elkaar plaatsvinden, zodat u snel weet waar u aan toe bent. Dat noemen wij ook wel een duo-onderzoek en regelen wij graag voor u. Op locatie of bij u thuis.

Hoe we bijvoorbeeld hebben geholpen:

  • Een schilder met rugklachten waarbij de reguliere behandeling geen resultaat opleverde, hebben we begeleid naar een rugcentrum. Hij is nu weer volledig aan het werk!
  • Voor de eigenaar van een werving- en selectiebureau schaften wij een speciale laptop aan in verband met zijn oogaandoening. Dat hielp hem om weer aan het werk te gaan.
  • Een verzekerde met knie- en gewrichtsklachten liep tegen lange wachttijden bij de orthopeed aan. Wij regelden dat hij binnen een week terecht kon. Hij werkt weer voor halve dagen.
  • Een audiovisueel technicus had veel klachten aan zijn ogen; hij zag dubbel. Een prismabril kon zijn klachten verminderen. Maar meneer had het financieel niet breed en kon de bril niet betalen. Wij hebben aangeboden de helft van de bril te vergoeden. Hij heeft de prismabril inmiddels aangeschaft en naar eigen zeggen maakt dit zijn leven een stuk draaglijker.

Wilt u meer weten over onze begeleiding bij arbeidsongeschiktheid en re-integratie?
Neem dan contact op met onze afdeling Schadebehandeling via telefoonnummer 040-707 38 90 of e-mailadres claim@taf.nl.

Alle informatie over het doorgeven van uw arbeidsongeschiktheid vindt u op de pagina arbeidsongeschiktheid melden.