Roland (zelfstandig transportbegeleider) kreeg een aangepaste autostoel

Roland is zelfstandig ondernemer. Al meer dan 25 jaar verzorgt hij gespecialiseerde transportbegeleiding en exceptionele transporten over de hele wereld. Hij werkte al een tijdje door met rugklachten, totdat hij onlangs positief verrast werd door de service van TAF op het gebied van preventie.

Een AOV omdat een ongeluk in een klein hoekje zit

Roland verzekerde zich zo’n acht jaar geleden tegen arbeidsongeschiktheid bij TAF.

‘Je hoort dat steeds meer ondernemers geen AOV afsluiten. Ik vind dat persoonlijk stom,’ aldus Roland.  ‘Ik zit veel op de weg en ben me ervan bewust dat er een ongeluk kan gebeuren. Daarom heb ik me destijds zelf bij mijn tussenpersoon gemeld voor een AOV. Hij heeft vervolgens een en ander voor me uitgezocht en bij TAF kon ik me verzekeren voor een leuk bedrag per maand. Hij  heeft toen verder alles geregeld.’

Al een tijdje rugklachten

Roland: ‘Ik ben niet het type dat voor een griepje thuisblijft. Als het enigszins kan werk ik gewoon door. Dus ook met mijn rugklachten, die ik al sinds enige tijd heb. De klachten zijn ontstaan door mijn beenlengteverschil, daar zijn ze pas geleden achter gekomen. Hierdoor loop en beweeg ik al jaren verkeerd. Daarnaast ben ik wat te zwaar, dus dat helpt ook niet mee.’

Aangepaste stoel om ergere klachten te voorkomen

‘Voor mijn rugklachten loop ik bij een fysiotherapeut. Hij raadde me aan eens na te denken over een aangepaste autostoel. Ik rijd minstens 100.000 kilometer per jaar, dus ik zit zo’n acht uur per dag in de auto. Via mijn tussenpersoon heb ik geïnformeerd naar de mogelijkheden om de stoel vergoed te krijgen via mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering bij TAF. Tot mijn verbazing was het heel snel geregeld!’ zegt Roland opgetogen.

Dankzij preventiemaatregelen kan ik alles blijven doen

‘Ik gebruik de stoel nu een aantal maanden en het gaat een stuk beter met mij. Af en toe heb ik nog wel wat lichte rugpijn, ik zal er wel nooit helemaal vanaf komen. Maar dankzij de combinatie van een aangepaste stoel, steunzolen en het verliezen van gewicht kan ik alles blijven doen. Dat is voor mij het belangrijkste,’ eindigt Roland.

Preventieservice van TAF
We helpen onze klanten graag om gezond te blijven, want voorkomen is beter dan genezen. Wij volgen hierbij geen standaard proces, maar wij geloven in persoonlijke begeleiding op maat. Bel ons gerust als u hier vragen over heeft. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 040 - 707 38 90 of e-mailadres info@taf.nl. 

Meer over de TAF GoedGezekerd AOV