Arbeidsongeschikt: hulp bij re-integratie

Als je arbeidsongeschikt bent, wil je het liefst zo snel mogelijk herstellen en daarna weer aan het werk. Bij TAF helpen we je graag bij je re-integratie. Wij zorgen niet alleen voor een uitkering, maar ook voor jou. Vanaf je ziekmelding totdat je weer aan de slag kunt. Wij werken samen met een vast team van deskundigen. We vertellen je hoe we je kunnen ondersteunen. 

Geen mens is hetzelfde. Daarom ontvang je van ons begeleiding op maat .We volgen geen standaard proces. Jij staat centraal. Samen bekijken we voorzieningen en ondersteuning je nodig hebt om weer aan het werk te kunnen.

Waar kun je aan denken?
•    Aanschaf van hulpmiddelen
•    Advies over het aanpassen van de werkplek
•    Aanpassing van de werkzaamheden
•    Begeleiding bij snel herstel

Kun je je eigen beroep niet meer uitvoeren? Dan kijken we samen met jou welke beroepen nog meer bij je passen. Is daar om- of herscholing voor nodig? Ook daarmee helpen wij je graag. Wij maken gebruik van een netwerk van medische specialisten en erkende arbeidsdeskundigen.

Wat kun je verwachten van TAF als je arbeidsongeschikt raakt?

 1. Persoonlijke begeleiding
  Wanneer je aanspraak maakt op je verzekering, krijg je bij TAF een vast aanspreekpunt. Je contactpersoon staat voor je klaar als je hulp nodig heeft en biedt een luisterend oor als je dat wilt.
  Nadat je je arbeidsongeschikt hebt gemeld, nemen wij en het medisch adviesbureau contact met je op voor een intakegesprek. Zo krijgen wij een goed beeld van je situatie en weten we hoe je we je het beste kunnen helpen. Waarom? Na een periode van herstel, wil je natuurlijk weer aan het werk. Het is belangrijk dat je hulp krijgt die specifiek gericht is op jouw situatie. 
 2. We investeren in jouw gezondheid
  Heb je tijdens het werk lichamelijke klachten? Vaak biedt een (kleine) aanpassing van je werkplek al verlichting of zelfs de oplossing voor het probleem. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een aangepaste stoel of tips voor een aangepast werkrooster. Maar we kijken ook verder. Levert je reguliere behandeling geen resultaat? Dan bekijken wij of je bij een andere specialist terecht kunt.
 3. Onafhankelijk
  Je wordt begeleid door onafhankelijke medisch adviesbureaus, arbeidsdeskundigen, verzekeringsartsen en specialisten.
 4. Efficiënt en tijdbesparend
  Heb je zowel een afspraak met een medisch adviseur als een arbeidsdeskundige? Wij snappen dat het prettig is dat deze afspraken zo snel mogelijk achter elkaar plaatsvinden, zodat je snel weet waar je aan toe bent. Dat noemen wij ook wel een duo-onderzoek. Wij regelen dit graag voor je. Op locatie of bij je thuis.

Meedenken bij de klant

"Een klant, audiovisueel technicus, had klachten aan zijn ogen. Hij kon niet meer werken en de kwaliteit van zijn leven ging achteruit. Een prismabril bood oplossing, maar meneer had het financieel niet breed. Daarom hebben wij de bril vergoed. Daar was hij niet alleen ontzettend blij mee, maar hij is ook weer aan het werk. Dat is uiteindelijk waar we het voor doen."
Caroline Vlemmix, teamleider afdeling claim

Het menselijk aspect staat bij TAF hoog in het vaandel. Caroline vertelt je graag meer >

Ervaringen van klanten

Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit, hoop je er nooit gebruik van te hoeven maken. Als je dan toch je arbeidsongeschiktheid moet melden is het fijn als je goed verder wordt geholpen. Een aantal van onze klanten vertelt je graag hoe ze onze dienstverlening hebben ervaren.

‘Helaas raakte ik tot tweemaal toe arbeidsongeschikt. Beide keren was TAF er voor mij’

In 2008 sloot Jack Kemmere een arbeidsongeschiktheidsverzekering van TAF af. Hij sloot de verzekering af in de hoop er nooit gebruik van te hoeven maken. Uiteindelijk bleek hij niet één maar twee keer een beroep te moeten doen op zijn verzekering. Hij vertelt over zijn ervaringen met TAF.

Roland (zelfstandig transportbegeleider) kreeg een aangepaste autostoel

Roland is zelfstandig ondernemer. Al meer dan 25 jaar verzorgt hij gespecialiseerde transportbegeleiding en exceptionele transporten over de hele wereld. Hij werkte al een tijdje door met rugklachten, totdat hij onlangs positief verrast werd door de service van TAF op het gebied van preventie.

'De second opinion via Royal Doctors was het mooiste kerstcadeau dat ik in jaren kreeg'

Zelfstandig ondernemer John Bot onderging een rugoperatie. daarmee hoopte hij van de pijn af te komen waarvan zijn versleten ruggenwervels de boosdoeners waren. 

'Stap.nu zorgde ervoor dat ik niet over mijn grenzen heen ging'

Esther de Vries* besloot een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Als zelfstandig makelaar met twee opgroeiende kinderen wilde ze graag financiële zekerheid, mocht haar iets overkomen. Helaas werd dat waarheid en kreeg ze vorig jaar borstkanker. TAF koppelde haar aan Stap.nu, een organisatie die onder andere zelfstandig ondernemers met kanker of een chronische ziekte helpt bij de terugkeer in hun werk. Esther vertelt over haar ervaringen.

Re-integratie

Bij TAF doen we er alles aan om klanten te helpen re-integreren.
We geven je graag enkele voorbeelden van onze re-integratieactiviteiten.

Rugcentrum

Een schilder met rugklachten waarbij de behandelingen niet aansloegen. We hebben meneer in contact gebracht met een speciaal rugcentrum. Hij is zeer tevreden over de behandeling en zag na verloop van tijd zelfs weer mogelijkheden tot werken. En dat is uiteindelijk ook gelukt.

Stoel

Een vrachtwagenchauffeur met rugklachten hebben we geholpen door een speciale stoel in te laten bouwen in zijn vrachtwagen. Betrokkene werkt inmiddels weer en de klachten zijn verdwenen.

Opleiding

Voor een schilder met knieklachten hebben we een opleiding tot lasser (met baangarantie) vergoed. Direct na het behalen van het diploma is de verzekerde als lasser gaan werken.

Onze partners bij re-integratie

Om onze klanten te helpen bij re-integratie werken we nauw samen met verschillende partners.

Royal Doctors

Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering van TAF dan is de kans groot dat je onbeperkt toegang hebt tot de dienstverlening van Royal Doctors. 

Wat biedt Royal Doctors?

 • Een team van experts aan wie je medische vragen kunt stellen.
 • Wil je weten bij welke specialist je moet zijn voor een specifieke hulpvraag: Royal Doctors zoekt het voor je uit.
 • Het maken van een afspraak bij de juiste specialist zonder lange wachttijd.
 • Een second opinion bij twijfel over een diagnose of behandelplan.

Lees meer over wanneer en hoe je er gebruik van kunt maken.

Meulenberg Training & Coaching

Wanneer je Stress- of burn-out klachten hebt, dan kan Meulenberg Training & Coaching je verder helpen. In de afgelopen vijf jaar hebben zij duizenden mensen in Nederland en online geholpen bij het oplossen en voorkomen van burn-out- en stressklachten.

Lees meer over Meulenberg Training & Coaching

Stap.nu

Stap.nu is een organisatie die onder andere zelfstandig ondernemers met kanker of een chronische ziekte helpt bij de terugkeer in hun werk.

Lees meer over Stap.nu

Tips voor hulp

Als je ziek wordt, een ongeval krijgt en daardoor (tijdelijk) niet kunt werken dan zijn er organisaties waar je terecht kunt voor tips en hulp.

Algemeen

 • Stap voor Stap Organizing

  “Zodra je weer overzicht, ruimte en controle ervaart krijg je ook weer rust in je hoofd.”

  Als professional organizer (opruimcoach) bied ik praktische hulp bij: opruimen, administreren, plannen & organiseren, huishouden, verhuizen en na een overlijden.

  Soms maak je iets mee waardoor je uit balans raakt en de controle verliest. Bijvoorbeeld het verliezen van je baan, gezondheidsproblemen of het overlijden van een dierbare. Deze situaties kunnen leiden tot een chaos in huis, een administratie die niet meer te overzien is en een gebrek aan structuur in je dagelijks leven. Hierdoor ontstaan er soms ook gevoelens van onmacht, gespannenheid en slecht slapen. Ik kan jou helpen om hier verandering in te brengen.

         Stap voor stap personal organizing

Rugklachten

 • Het Rughuis
  Het Rughuis is een gespecialiseerd behandelcentrum voor chronische rug-, nek- en bekkenpijn.

  Het Rughuis

Hartklachten

 • Harteraad
  Harteraad is hét expertisecentrum voor het leven met hart- en vaataandoeningen. Zij helpen mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten met praktische, sociale en emotionele steun. Samen met vrijwilligers, vaak ook ervaringsdeskundigen, in heel Nederland biedt Harteraad een veilige plek voor het uitwisselen van kennis, ontmoetingen en ervaringsverhalen. Zodat je je leven weer zo optimaal mogelijk kan leven, ondanks je aandoening.

  Harteraad

Kanker

 • IPSO Centrum
  Bij de 81 IPSO centra die ons land telt, kunnen mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben terecht voor een goed gesprek, ontspanning (van schilderen tot yoga) of begeleiding. Dit zijn (ex)patiënten, naasten en nabestaanden. 

  Ipso

COVID-19

 • C-support
  C-support is een stichting die werkt in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Ze ondersteunen en adviseren mensen met langdurige coronaklachten (Long COVID) in heel Nederland. En ze delen onze kennis met andere (zorg)professionals.