TAF InkomenZeker AOV

Als u als ondernemer door een ziekte of een ongeval (tijdelijk) niet meer kunt werken, kan uw inkomen flink teruglopen of zelfs helemaal wegvallen. Met de TAF InkomenZeker AOV voorkomt u dat u in de financiële problemen raakt als u arbeidsongeschiktheid wordt. U bent verzekerd van een inkomen als geen geld kan verdienen door arbeidsongeschiktheid.  

Kies voor de TAF InkomenZeker AOV

Als zelfstandig ondernemer bent u zelf verantwoordelijk om iets te regelen als u niet meer kunt werken door arbeidsongeschiktheid. U ontvangt geen financiële steun vanuit de overheid. Met de TAF InkomenZeker AOV heeft u de zekerheid dat uw inkomen op peil blijft bij arbeidsongeschiktheid. Het is een flexibele arbeidsongeschiktheidsverzekering met een zeer uitgebreide dekking tegen een scherpe prijs. 

Scherp. Snel. Zonder zorgen.

Gouden Lotus AOV  DFO AOVAdfiz 2024

 • Verzeker tot 85% van uw maandinkomen
 • Stel uw verzekering zelf samen met veel keuzemogelijkheden.
 • Actieve en persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid.
 • Onbeperkt hulp bij het krijgen van de beste medische zorg door Royal Doctors, ook als u nog kunt werken.

  Royal Doctors

Alles over deze verzekering

De TAF InkomenZeker AOV is geschikt voor beginnende en ervaren ondernemers, met of zonder personeel (ZZP’ers). Ook als een ondernemer korter dan 1 jaar zelfstandig is, zijn er mogelijkheden. Bij de inkomensvaststelling voor de verzekering mag dan het inkomen uit voorgaande jaren in loondienst worden meegenomen. Er moet dan wel sprake zijn van vergelijkbare werkzaamheden. 

U sluit de TAF InkomenZeker AOV af als u tussen de 18 en 62 jaar bent. Voor sommige beroepen geldt een acceptatie- of leeftijdsbeperking.

Dekking

Wat is verzekerd?

 • Arbeidsongeschiktheid als gevolg van alle objectief medisch vastgestelde oorzaken. In ruil voor een lagere premie kunt u ervoor kiezen om psychische klachten niet mee te verzekeren.
 • Overlijden van de verzekerde tijdens arbeidsongeschiktheid (eenmalige uitkering van drie keer het verzekerd maandbedrag). Deze uitkering geldt ook als de verzekerde, partner of minderjarig kind overlijdt door een ongeval.
 • Zwangerschapsuitkering (16 weken) vanaf 2 jaar na afsluiten van de verzekering of bij adoptie van een kind (twee keer verzekerd maandbedrag).
 • Persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid.
 • Hulp van Royal Doctors bij het krijgen van de beste medische zorg, ook als je (nog) niet arbeidsongeschikt bent.
   

Wat is niet verzekerd?

 • Na de einddatum van de verzekering is er geen dekking meer. Wij keren dan niet meer uit na arbeidsongeschiktheid.
 • Bij arbeidsongeschiktheid door eigen schuld (bijvoorbeeld alcoholgebruik of handelen in strijd met veiligheidsinstructies). Als u de premie niet betaalt, bent u ook niet verzekerd.
 • Wij keren niet of minder uit als u informatie over uw gezondheid verzwijgt. Dat geldt ook voor fraude of misleiding of als u in strijd handelt met de adviezen van een arts, arbeidsdeskundige of medisch adviseur waardoor de arbeidsongeschiktheid ontstaat of verergert.

Verzekerd bedrag

Verzekerd bedrag is maximaal 85% van het gemiddelde inkomen over de laatste 3 kalenderjaren. Er geldt een minimaal verzekerd bedrag van € 1.000 en een maximaal verzekerd bedrag van € 12.500 per maand.

Veel keuzemogelijkheden voor een AOV op maat

De InkomenZeker AOV van TAF stelt u zelf samen, zodat deze volledig past bij uw persoonlijke situatie en budget. Zo kunt u onder andere kiezen of u psychische klachten wel of niet meeverzekerd, hoe lang u wilt wachten voordat de uitkering ingaat, hoe lang de uitkering maximaal duurt en tot welke leeftijd u zich verzekert. Het maken van de juiste keuzes voor een AOV op maat is erg belangrijk, uw financieel adviseur helpt u hierbij. 

Meer informatie
Onderaan deze pagina vindt u onder kopje 'Downloads' meer informatie over de TAF InkomenZeker AOV.

Een TAF verzekering sluit u af via uw onafhankelijk financieel adviseur

Het is belangrijk dat u een AOV  afsluit die past bij uw wensen en persoonlijke situatie. Uw financieel adviseur helpt u hierbij. Rechtstreeks afsluiten van de TAF InkomenZeker AOV bij TAF is niet mogelijk.

Heeft u nog geen financieel adviseur?
Vind een adviseur in uw buurt.

Beoordeling van uw verzekeringsaanvraag met digitale gezondheidsverklaring

1. U ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring

Nadat uw financieel adviseur bij ons een aanvraag heeft ingediend, ontvangt u van ons een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring.

2. U vult de online gezondheidsverklaring in

Nadat de gezondheidsverklaring is afgerond, ondertekent u deze digitaal met een SMS-code. Vervolgens wordt de gezondheidsverklaring automatisch naar ons verstuurd. Mogelijk wordt er nog contact met u opgenomen om de vragenlijst telefonisch door te spreken. Bij hogere verzekerde bedragen (boven de € 8.000 per maand) vindt er aanvullend een medische keuring plaats.

Geen zorgen: een ziekte of aandoening in het verleden leidt niet meteen tot een hogere premie of afwijzing. Het doel is om uw gezondheid goed in te schatten, zodat u uiteindelijk ook goed bent verzekerd. Vul de gezondheidsverklaring daarom volledig en juist in. Onjuiste informatie kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor de eventuele uitkering in de toekomst.

3. Uw aanvraag wordt medisch beoordeeld 

Uw aanvraag wordt beoordeeld door een medisch adviseur van onafhankelijk medisch adviesbureau Sedgwick. Na beoordeling ontvangt u van ons een bericht over de uitslag:
- Uw aanvraag wordt geaccepteerd.
- U ontvangt een aangepast voorstel met uitsluitingen.
- Uw aanvraag kan niet worden geaccepteerd.

Sedgwick

Informatie over het invullen van de gezondheidsverklaring.

Medische beoordeling: wat kunt u verwachten?

Hulp bij re-integratie
Als u arbeidsongeschikt raakt, wilt u het liefst zo snel mogelijk herstellen en daarna weer aan het werk. Daarom helpen we u graag bij uw re-integratie. Wij zorgen niet alleen voor een uitkering, maar ook voor u. Vanaf de ziekmelding totdat u weer aan de slag kunt. Daarbij werken we samen met een vast team van deskundigen. We vertellen graag hoe we jouw ondersteunen.

Lees meer over hulp bij re-integratie >

Hier zijn wij trots op

MoneyView VW 2024MoneyView ORV GB 2024MoneyView ORV AD 2024 IG&HGouden Lotus Award 2023 ORV   Gouden Lotus Award 2023 AOVlogo DFO 2022Adfiz Award 2023

Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde score van een 8,2 (gebaseerd op 735 beoordelingen). Lees onze klantervaringen

Klantenservice

Op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Service & contact