BasisGezekerd AOV

De TAF BasisGezekerd AOV is een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers. U kiest hiermee voor een betaalbare AOV die alleen dekking biedt bij ongevallen. De ongevallendekking kan uitgebreid worden met een dekking bij veelvoorkomende ernstige ziekten.

Kies voor de TAF BasisGezekerd AOV

U als ondernemer ziet de noodzaak van een verzekering bij arbeidsongeschiktheid wel in, maar vindt een uitgebreide AOV die alle oorzaken van arbeidsongeschiktheid dekt misschien te duur. De TAF BasisGezekerd AOV biedt dan uitkomst. Hierbij kiest u bewust voor een beperkte dekking tegen een scherpe premie.

Beste dienstverlener zakelijk inkomen
In 2020 werd TAF door adviseurs uitgeroepen tot beste dienstverlener in het Adfiz Prestatie Onderzoek.

Gouden Lotus AOV  DFO AOV

 • Verzekerd bij arbeidsongeschiktheid door een ongeval, eventueel aangevuld met een dekking bij veelvoorkomende ernstige ziekten.
 • Scherpe premie omdat alleen bepaalde aandoeningen zijn verzekerd.
 • U stelt uw verzekering zelf samen met veel keuzemogelijkheden.
 • Eenvoudig acceptatieproces.
 • Actieve en persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid.

Alles over deze verzekering

De TAF BasisGezekerd AOV is geschikt voor alle ondernemers. Of u nu startende of ervaren ondernemer bent, met of zonder personeel.

Bij deze verzekering kiest u er bewust voor om niet alle oorzaken van arbeidsongeschiktheid te verzekeren, in ruil voor een lagere premie.

U sluit de TAF BasisGezekerd AOV af als u tussen de 18 en 62 jaar bent. Voor sommige beroepen geldt een acceptatie- of leeftijdsbeperking.

Dekking

De TAF BasisGezekerd AOV dekt arbeidsongeschiktheid door een ongeval. U kunt zich daarnaast verzekeren voor bepaalde veelvoorkomende ernstige ziekten. Deze ernstige ziekten* zijn:

 • Kanker
 • Hartinfarct, hartstilstand en diverse hartoperaties
 • Beroerte
 • Orgaantransplantatie
 • Nier- en leverfalen
 • Motorneuronziekte (waaronder ALS)
 • Multiple Sclerose (MS)
 • Verlamming van de ledematen
 • Derdegraads brandwonden
 • Traumatische hersenschade

*De exacte dekking is omschreven in de polisvoorwaarden van de TAF BasisGezekerd AOV. Die vindt u op www.taf.nl/polisvoorwaarden.

Extra dekking bij diagnose ernstige ziekte

Bij de eerste diagnose van een verzekerde ernstige ziekte, ontvangt u direct een eenmalige uitkering van drie keer het verzekerde maandbedrag. Bovenop de maandelijkse uitkering, die u ontvangt als u na de eigen risicoperiode nog arbeidsongeschikt bent.

Niet alle aandoeningen die arbeidsongeschiktheid veroorzaken zijn verzekerd bij de TAF BasisGezekerd AOV. Zo zijn onder andere psychische klachten, spier- en skeletaandoeningen en zwangerschapsverlof niet gedekt.

Verzekerd bedrag

Dit is het maandbedrag dat u verzekert. Dit bedrag is een optelsom van uw maandelijkse vaste lasten plus een bedrag van € 750 voor overige kosten, tot maximaal € 2000 per maand

Om het verzekerd bedrag aangesloten te houden bij uw persoonlijke situatie, kunt u het bedrag jaarlijks verhogen met 10%. Verlagen mag uiteraard ook. Dit kan op elk gewenst moment met maximaal 25%.

Veel keuzemogelijkheden voor een AOV op maat

De BasisGezekerd AOV van TAF stelt u zelf samen, zodat deze volledig past bij uw persoonlijke situatie en budget. Zo bepaalt u onder andere voor welke oorzaken van arbeidsongeschiktheid u zich wel en niet verzekert, hoe lang u wilt wachten voordat de uitkering ingaat, hoe lang de uitkering maximaal duurt en tot welke leeftijd u zich verzekert. Het maken van de juiste keuzes voor een AOV op maat is erg belangrijk. Uw financieel adviseur helpt u hierbij.

Wat is niet verzekerd?

 • Na de einddatum van de verzekering is er geen dekking meer. Wij keren dan niet meer uit na arbeidsongeschiktheid. 
 • Bij arbeidsongeschiktheid door eigen schuld (bijvoorbeeld alcoholgebruik of handelen in strijd met veiligheidsinstructies). Als u de premie niet betaalt bent u ook niet verzekerd.
 • Wij keren niet of minder uit als u informatie over uw gezondheid verzwijgt. Dat geldt ook voor fraude of misleiding of als u in strijd handelt met de adviezen van een arts, arbeidsdeskundige of medisch adviseur waardoor de arbeidsongeschiktheid ontstaat of verergert.

Kijk in de polisvoorwaarden voor alle beperkingen of uitsluitingen.

Meer informatie

Onderaan deze pagina vindt u onder het kopje 'Downloads' meer informatie over de TAF BasisGezekerd AOV.

Een TAF verzekering sluit u af via uw onafhankelijk financieel adviseur

Het maken van de juiste keuzes voor het afsluiten van een AOV die past bij uw wensen en persoonlijke situatie is erg belangrijk. Uw financieel adviseur helpt u hierbij. Rechtstreeks afsluiten bij TAF is niet mogelijk.

Heeft u nog geen financieel adviseur? 
Vind een adviseur in uw buurt.

Beoordeling van uw verzekeringsaanvraag met digitale gezondheidsverklaring

1. U ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring

Nadat uw financieel adviseur bij ons een aanvraag heeft ingediend, ontvangt u van ons een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring.

2. U vult uw persoonlijke en medische informatie in op de online gezondheidsverklaring

Nadat de gezondheidsverklaring is afgerond, ondertekent u deze digitaal met een SMS-code. Vervolgens wordt de gezondheidsverklaring automatisch naar ons verstuurd.

Geen zorgen: een ziekte of aandoening in het verleden leidt niet meteen tot een hogere premie of afwijzing. Het doel is om uw gezondheid goed in te schatten, zodat u uiteindelijk ook goed bent verzekerd. Vul de gezondheidsverklaring daarom volledig en juist in. Onjuiste informatie kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor de eventuele uitkering in de toekomst.

3. Na ontvangst van de ingevulde verklaring wordt uw aanvraag direct beoordeeld

Nadat u de gezondheidsverklaring heeft ingevuld, zijn er twee mogelijkheden:

 • Zijn er geen medische bijzonderheden?
  Dan ontvangt u op werkdagen binnen 24 uur uw polis met bijbehorende polisvoorwaarden.
 • Zijn er wel medische bijzonderheden? Dan wordt uw aanvraag beoordeeld door een medisch adviseur van Sedgwick.
  Heeft de medisch adviseur voldoende informatie, dan ontvangt u binnen 2 werkdagen uw polis met bijbehorende polisvoorwaarden. Het kan zijn dat de medisch adviseur naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring over bepaalde antwoorden meer informatie nodig heeft. Als dat bij u het geval is, dan ontvangt u binnen 5 werkdagen een telefoontje of een brief/e-mail met aanvullende vragen. Of u ontvangt een brief met aanvullende vragen die uw huisarts of medisch specialist moet beantwoorden. Heeft de medisch adviseur daarna alle informatie die hij nodig heeft om een advies te geven over uw verzekeringsaanvraag? Dan ontvangt u binnen 3 werkdagen een bericht over acceptatie of afwijzing van uw aanvraag:
  - Uw aanvraag wordt geaccepteerd.
  - U ontvangt een aangepast voorstel met uitsluitingen.
  - Uw aanvraag kan niet worden geaccepteerd.

Sedgwick

Informatie over het invullen van de gezondheidsverklaring.

Medische beoordeling: wat kunt u verwachten?

De meest flexibele arbeidsongeschiktheidsverzekering van Nederland

Als zelfstandig ondernemer bent u gewend aan het nemen van risico's. Per situatie beoordeelt u hoe groot het risico is dat u wilt lopen. Ook als het gaat om het risico van arbeidsongeschiktheid.

Met de TAF Ondernemers AOV bepaalt u zelf hoe u zich verzekert

Zo bepaalt u onder andere voor welke oorzaken van arbeidsongeschiktheid u zich wel en niet verzekert, hoe lang u wilt wachten voordat de uitkering ingaat, hoe lang de uitkering maximaal duurt en tot welke leeftijd u zich verzekert.

Veelgestelde vragen

Hier zijn wij trots op

MoneyView VW 2024MoneyView ORV GB 2024MoneyView ORV AD 2024 IG&HGouden Lotus Award 2023 ORV   Gouden Lotus Award 2023 AOVlogo DFO 2022Adfiz Award 2023

Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde score van een 8,2 (gebaseerd op 735 beoordelingen). Lees onze klantervaringen