TAF Maandlastbeschermer

De TAF Maandlastbeschermer is een arbeidsongeschiktheidsverzekering speciaal ontwikkeld voor eigen woningbezitters in loondienst. Hiermee bent u verzekerd van een vast bedrag per maand om uw woonlasten door te betalen. Bij arbeidsongeschiktheid en ook bij werkloosheid, als u dat wenst.

Kunt u in uw huis blijven wonen als uw inkomen daalt?

Een eigen huis, daar werkt u hard voor. Wat als u niet meer kunt werken door een ongeval of een ernstige ziekte? Of als u uw baan verliest? Uw inkomen daalt, terwijl uw vaste lasten onverminderd doorlopen. Kunt u dan nog in uw huis blijven wonen? Met de TAF Maandlastbeschermer wel.

Door adviseurs gekozen
In 2023 won TAF een Gouden Lotus Award voor 'Beste AOV aanbieder'.

Gouden Lotus AOV  DFO AOV

 • U bent verzekerd van een vast bedrag per maand bij arbeidsongeschiktheid om de woonlasten door te betalen.
 • U kunt werkloosheid ook meeverzekeren.
 • Sluit aan bij de AOW-gerechtigde leeftijd. Ook als deze stijgt, tot maximaal 70 jaar.
 • Royal Doctors ondersteunt u bij het krijgen van de beste medische zorg.
 • Actieve en persoonlijke begeleiding als u arbeidsongeschikt wordt.

Alles over de TAF Maandlastbeschermer

De TAF Maandlastbeschermer is geschikt voor werknemers met een eigen woning.

U sluit de TAF Maandlastbeschermer af als u tussen de 18 en 62 jaar oud bent. Voor sommige beroepen geldt een acceptatie- of leeftijdsbeperking.

Als u een TAF Maandlastbeschermer afsluit bent u bij arbeidsongeschiktheid verzekerd van een vast maandelijks bedrag om uw belangrijkste woonlasten door te betalen, zoals de hypotheek, woonverzekering en gas, water en licht.

De TAF Maandlastbeschermer kent vele keuzemogelijkheden voor een verzekering op maat. Zo beslist u onder andere na welke periode van arbeidsongeschiktheid de verzekering uitkeert, hoelang deze uitkeert en of u de premie wel of niet fiscaal wilt aftrekken.

Aanvullende dekking bij werkloosheid

Naast arbeidsongeschiktheid, kunt u een maandelijkse uitkering van 12 of 24 maanden bij werkloosheid verzekeren. De uitkering start samen met uw WW-uitkering van het UWV. De eerste 12 maanden wordt uitgekeerd zolang u werkloos bent, ook als het recht op een WW-uitkering op basis van uw arbeidsverleden korter is.

Kosteloos lidmaatschap Royal Doctors

Met de TAF Maandlastbeschermer heeft u onbeperkt toegang tot de dienstverlening van Royal Doctors. Royal Doctors ondersteunt u bij het krijgen van de beste medische zorg, zoals het snel terecht kunnen bij een specialist en een second opinion bij twijfel over de diagnose. Kijk voor meer informatie op www.taf.nl/royaldoctors.

Wat is niet verzekerd?

 • Na de einddatum van de verzekering is er geen dekking meer. Wij keren dan niet meer uit bij arbeidsongeschiktheid.
 • Arbeidsongeschiktheid door eigen schuld (bijvoorbeeld alcoholgebruik of handelen in strijd met veiligheidsinstructies). Als u de premie niet betaalt bent u ook niet verzekerd.
 • Wij keren niet of minder uit als u informatie over uw gezondheid verzwijgt. Dat geldt ook voor fraude of misleiding of als u in strijd handelt met de adviezen van een arts, arbeidsdeskundige of medisch adviseur waardoor de arbeidsongeschiktheid ontstaat of verergert.
 • Er is geen dekking bij overlijden.
 • Als werkloosheid is meeverzekerd, dan geldt er geen recht op een uitkering als de werkloosheid bekend was voordat u de verzekering aanvroeg. Maar ook als werkloosheid het gevolg is van het einde van een tijdelijke aanstelling, bij zelf ontslag nemen of werkloosheid als gevolg van verwijtbaar gedrag.

Meer informatie
Onderaan deze pagina vindt u onder het kopje 'Downloads' meer informatie over de TAF Maandlastbeschermer.

 • Bekijk de consumentenbrochure voor uitgebreide informatie over de TAF Maandlastbeschermer.
 • Bekijk de verzekeringskaart van de TAF Maandlastbeschermer om deze te vergelijken op hoofdlijnen.
 • Bekijk de polisvoorwaarden van de TAF Maandlastbeschermer voor een uitgebreide beschrijving van de dekking. 
 • Wij zijn specialist in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
 • U stelt uw verzekering zelf samen met ruime keuzemogelijkheden.
 • Uitstekende voorwaarden tegen een scherpe premie.
 • U bent betrouwbaar verzekerd: TAF staat onder toezicht van de AFM en is aangesloten bij de KiFiD.
 • Persoonlijke begeleiding door vaste contactpersonen als u iets overkomt. Lees meer over onze begeleiding bij arbeidsongeschiktheid.

Beoordeling van uw verzekeringsaanvraag met digitale gezondheidsverklaring.

1. U ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring

Nadat uw financieel adviseur bij ons een aanvraag heeft ingediend, ontvangt u van ons een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring.

2. U vult uw persoonlijke en medische informatie in op de online gezondheidsverklaring.

Nadat de gezondheidsverklaring is afgerond, ondertekent u deze digitaal met een SMS-code. Vervolgens wordt de gezondheidsverklaring automatisch naar ons verstuurd.

Geen zorgen: een ziekte of aandoening in het verleden leidt niet meteen tot een hogere premie of afwijzing. Het doel is om uw gezondheid goed in te schatten, zodat u uiteindelijk ook goed bent verzekerd. Vul de gezondheidsverklaring daarom volledig en juist in. Onjuiste informatie kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor de eventuele uitkering in de toekomst.

3. Na ontvangst van de ingevulde verklaring wordt uw aanvraag direct beoordeeld.

Nadat u de gezondheidsverklaring heeft ingevuld, zijn er twee mogelijkheden:

 • Zijn er geen medische bijzonderheden?
  Dan ontvangt u op werkdagen binnen 24 uur uw polis met bijbehorende polisvoorwaarden.
 • Zijn er wel medische bijzonderheden? Dan wordt uw aanvraag beoordeeld door een medisch adviseur van Sedgwick.
  Heeft de medisch adviseur voldoende informatie, dan ontvangt u binnen 2 werkdagen uw polis met bijbehorende polisvoorwaarden. Het kan zijn dat de medisch adviseur naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring over bepaalde antwoorden meer informatie nodig heeft. Als dat bij u het geval is, dan ontvangt u binnen 5 werkdagen een telefoontje of een brief/e-mail met aanvullende vragen. Of u ontvangt een brief met aanvullende vragen die uw huisarts of medisch specialist moet beantwoorden. Heeft de medisch adviseur daarna alle informatie die hij nodig heeft om een advies te geven over uw verzekeringsaanvraag? Dan ontvangt u binnen 3 werkdagen een bericht over acceptatie of afwijzing van uw aanvraag:
  - Uw aanvraag wordt geaccepteerd.
  - U ontvangt een aangepast voorstel met uitsluitingen.
  - Uw aanvraag kan niet worden geaccepteerd.

Sedgwick

Informatie over het invullen van de gezondheidsverklaring.

Medische beoordeling: wat kunt u verwachten?

Om ervoor te zorgen dat u de juiste keuzes maakt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering die aansluit bij uw persoonlijke situatie, is een goed advies onmisbaar. Daarom sluit u onze AOV af via een onafhankelijk financieel adviseur. Heeft u nog geen financieel adviseur? Vind een adviseur in uw buurt. 

Hier zijn wij trots op

MV 2023 ORV VoorwaardenMV 2023 ORV Gelijkblijvend PrijsMV 2023 ORV Annuitair dalend PrijsIG&HGouden Lotus Award 2023 ORV   Gouden Lotus Award 2023 AOVlogo DFO 2022Adfiz Award 2023

Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde score van een 8,2 (gebaseerd op 735 beoordelingen). Lees onze klantervaringen

Klantenservice

Op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Service & contact