TAF Inkomensbeschermer

De TAF Inkomensbeschermer is een arbeidsongeschiktheidsverzekering speciaal ontwikkeld voor eigen woningbezitters in loondienst. Als u niet meer kunt werken door langdurige ziekte of een ongeval, betekent dat vaak een forse terugval in inkomen. Met de TAF Inkomensbeschermer voorkomt u dat. Als u een WIA-uitkering krijgt en uw inkomen daalt, dan krijgt u gegarandeerd een aanvulling tot het verzekerd maandinkomen. Bij volledige én gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Voorkom dat uw inkomen fors daalt als u arbeidsongeschikt raakt.

De TAF Inkomensbeschermer vult uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid gegarandeerd aan tot het verzekerd maandinkomen, bij volledige én gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. U kiest zelf welk percentage van uw inkomen u verzekert tot wel 90 procent.

Gouden Lotus AOV  DFO AOV

 • Gegarandeerde aanvulling tot verzekerd maandinkomen als u door arbeidsongeschiktheid in de WIA komt.
 • Het verzekerd maandinkomen mag jaarlijks met 5% worden verhoogd.
 • Royal Doctors ondersteunt u bij het krijgen van de beste medische zorg.
 • Sluit aan bij de AOW-leeftijd. Ook als deze in de toekomst stijgt, tot maximaal 70 jaar.
 • Acceptatie aan de hand van een online gezondheidsverklaring
 • Actieve en persoonlijke begeleiding als u arbeidsongeschikt wordt.

Alles over de TAF Inkomensbeschermer

De TAF Inkomensbeschermer is geschikt voor mensen in loondienst met een eigen woning, waarvan de resterende looptijd van de hypotheek op de ingangsdatum van de verzekering minimaal 5 jaar is.

U sluit de TAF Inkomensbeschermer af als u tussen de 18 en 62 jaar oud bent. Voor sommige beroepen geldt een acceptatie- of leeftijdsbeperking.

Met de TAF Inkomensbeschermer voorkomt u een forse inkomensdaling. Als uw inkomen daalt bij arbeidsongeschiktheid krijgt u gegarandeerd een aanvulling tot het verzekerd maandinkomen. U kiest zelf welk percentage van uw inkomen u verzekert tussen de 70 en 90 procent. Het maximale opgegeven inkomen is daarbij € 100.000 per jaar en het maximaal verzekerde gegarandeerd maandinkomen bedraagt € 7.500.

Het verzekerd maandinkomen mag u jaarlijks verhogen met 5%. Zo blijft de verzekering passen bij uw inkomen.

Wanneer keert de verzekering uit?

De TAF Inkomensbeschermer keert uit als u een WIA-uitkering ontvangt en uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid onder het verzekerd maandinkomen daalt. Uw werkgever is wettelijk verplicht om uw loon twee jaar door te betalen bij langdurige ziekte. Als u na twee jaar nog niet beter bent, gaat u uit dienst en komt u in aanmerking voor een WIA-uitkering van de overheid.

Omdat veel werkgevers vanaf het tweede jaar van arbeidsongeschiktheid niet het volledige loon doorbetalen, kunt u optioneel al kiezen voor een aanvulling op uw salaris na het eerste ziektejaar.

Kosteloos lidmaatschap Royal Doctors

Met de TAF Inkomensbeschermer heeft u onbeperkt toegang tot de dienstverlening van Royal Doctors. Royal Doctors ondersteunt u bij het krijgen van de beste medische zorg, zoals het snel terechtkunnen bij een specialist en een second opinion bij twijfel over de diagnose. Kijk voor meer informatie op www.taf.nl/royaldoctors.

Wat is niet verzekerd?

 • Na de einddatum van de verzekering is er geen dekking meer. Wij keren dan niet meer uit bij arbeidsongeschiktheid.
 • Arbeidsongeschiktheid door eigen schuld (bijvoorbeeld door alcoholgebruik of handelen in strijd met veiligheidsinstructies). Als u de premie niet betaalt bent u ook niet verzekerd.
 • Wij keren niet of minder uit als u informatie over uw gezondheid verzwijgt. Dat geldt ook voor fraude of misleiding of als u in strijd handelt met de adviezen van een arts, arbeidsdeskundige of medisch adviseur waardoor de arbeidsongeschiktheid ontstaat of verergert.
 • U bent niet verzekerd als u niet (langer) in aanmerking komt voor een WIA-uitkering. Daar is deze verzekering een aanvulling op.

Meer informatie

Onderaan deze pagina vindt u onder het kopje 'Downloads' meer informatie over de TAF Inkomensbeschermer.

 • Bekijk de consumentenbrochure voor uitgebreide informatie over de TAF Inkomensbeschermer.
 • Bekijk de verzekeringskaart van de TAF Inkomensbeschermer om deze te vergelijken op hoofdlijnen.
 • Bekijk de polisvoorwaarden van de TAF Inkomensbeschermer voor een uitgebreide beschrijving van de dekking. 
 • Wij zijn specialist in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
 • U stelt uw verzekering zelf samen met ruime keuzemogelijkheden.
 • Uitstekende voorwaarden tegen een scherpe premie.
 • U bent betrouwbaar verzekerd: TAF staat onder toezicht van de AFM en is aangesloten bij de KiFiD.
 • Persoonlijke begeleiding door vaste contactpersonen als u iets overkomt. Lees meer over onze begeleiding bij arbeidsongeschiktheid.

Beoordeling van uw verzekeringsaanvraag met digitale gezondheidsverklaring.

1. U ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring

Nadat uw financieel adviseur bij ons een aanvraag heeft ingediend, ontvangt u van ons een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring.

2. U vult uw persoonlijke en medische informatie in op de online gezondheidsverklaring.

Nadat de gezondheidsverklaring is afgerond, ondertekent u deze digitaal met een SMS-code. Vervolgens wordt de gezondheidsverklaring automatisch naar ons verstuurd.

Geen zorgen: een ziekte of aandoening in het verleden leidt niet meteen tot een hogere premie of afwijzing. Het doel is om uw gezondheid goed in te schatten, zodat u uiteindelijk ook goed bent verzekerd. Vul de gezondheidsverklaring daarom volledig en juist in. Onjuiste informatie kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor de eventuele uitkering in de toekomst.

3. Na ontvangst van de ingevulde verklaring wordt uw aanvraag direct beoordeeld.

Nadat u de gezondheidsverklaring heeft ingevuld, zijn er twee mogelijkheden:

 • Zijn er geen medische bijzonderheden?
  Dan ontvangt u op werkdagen binnen 24 uur uw polis met bijbehorende polisvoorwaarden.
 • Zijn er wel medische bijzonderheden? Dan wordt uw aanvraag beoordeeld door een medisch adviseur van Sedgwick.
  Heeft de medisch adviseur voldoende informatie, dan ontvangt u binnen 2 werkdagen uw polis met bijbehorende polisvoorwaarden. Het kan zijn dat de medisch adviseur naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring over bepaalde antwoorden meer informatie nodig heeft. Als dat bij u het geval is, dan ontvangt u binnen 5 werkdagen een telefoontje of een brief/e-mail met aanvullende vragen. Of u ontvangt een brief met aanvullende vragen die uw huisarts of medisch specialist moet beantwoorden. Heeft de medisch adviseur daarna alle informatie die hij nodig heeft om een advies te geven over uw verzekeringsaanvraag? Dan ontvangt u binnen 3 werkdagen een bericht over acceptatie of afwijzing van uw aanvraag:
  - Uw aanvraag wordt geaccepteerd.
  - U ontvangt een aangepast voorstel met uitsluitingen.
  - Uw aanvraag kan niet worden geaccepteerd.

Sedgwick

Informatie over het invullen van de gezondheidsverklaring.

Medische beoordeling: wat kunt u verwachten?

Om ervoor te zorgen dat u de juiste keuzes maakt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering die aansluit bij uw persoonlijke situatie, is een goed advies onmisbaar. Daarom sluit u onze AOV af via een onafhankelijk financieel adviseur. Heeft u nog geen financieel adviseur? Vind een adviseur in uw buurt. 

Hier zijn wij trots op

MV 2023 ORV VoorwaardenMV 2023 ORV Gelijkblijvend PrijsMV 2023 ORV Annuitair dalend PrijsIG&HGouden Lotus Award 2023 ORV   Gouden Lotus Award 2023 AOVlogo DFO 2022Adfiz Award 2023

Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde score van een 8,2 (gebaseerd op 735 beoordelingen). Lees onze klantervaringen

Klantenservice

Op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Service & contact