TAF Hypotheekbeschermer

De TAF Hypotheekbeschermer is speciaal ontwikkeld voor eigen woningbezitters in loondienst. Als u wilt voorkomen dat u uw hypotheeklasten niet meer kunt betalen bij arbeidsongeschiktheid sluit u deze verzekering af. Zodra u in de WIA komt, lost de TAF Hypotheekbeschermer in één keer tot de helft van uw hypotheek af. 

Los in een keer tot de helft van uw hypotheek af als u arbeidsongeschikt raakt. 

Jaarlijks belanden veel zieke werknemers in de WIA. Alleen vorig jaar al, waren dat er meer dan 40.000. Een WIA-uitkering gaat al snel gepaard met een flinke inkomensdaling. Zijn de hypotheeklasten dan nog wel betaalbaar? Met een TAF Hypotheekbeschermer wel. Deze lost tot de helft van de hypotheek af, zodra u in de WIA belandt. Dit zorgt niet alleen voor lagere hypotheeklasten, maar ook voor een lagere restschuld. Twee vliegen in één klap dus. 

3 voordelen

Gouden Lotus AOV  DFO AOV

 • Lost in één keer tot de helft van uw hypotheek af als u in de WIA belandt.
 • De aflossing zorgt voor blijvend lage maandlasten en een lagere restschuld.
 • Het verzekerd bedrag daalt tijdens de looptijd, eventueel in hetzelfde tempo als uw hypotheek.
 • U kunt een maandelijkse uitkering bij werkloosheid meeverzekeren.
 • Kies zelf hoelang u verzekerd wilt zijn tot maximaal 30 jaar.
 • Snelle acceptatie aan de hand van een online gezondheidsverklaring.

Alles over de TAF Hypotheekbeschermer

U kunt de TAF Hypotheekbeschermer afsluiten bij een nieuwe of een al lopende hypotheek, als u:

 • Tussen de 18 en 54 jaar oud bent.
 • Woont en werkt in Nederland.
 • Minimaal 16 uur per week in loondienst werkt.

Of u deze verzekering kunt afsluiten en tot welke leeftijd u zich kunt verzekeren is afhankelijk van uw beroep. Uw verzekeringsadviseur kan u daar meer over vertellen.

Aan het begin van de verzekering kiest u welk bedrag u wilt aflossen op uw hypotheek bij arbeidsongeschiktheid. U kunt een bedrag tot € 200.000 verzekeren, met een maximum van 50 procent van uw hypotheek bij aanvang.

Het verzekerd bedrag daalt maandelijks annuïtair met een percentage naar keuze tussen 1 en 8%. Dat betekent dat het uit te keren bedrag aan het begin van de looptijd beperkt afneemt en later sterker daalt. Welk bedrag u precies krijgt, is dus afhankelijk van het moment waarop u recht heeft op een WIA-uitkering. Dit staat vermeld op het uitkeringsschema dat u vindt op uw verzekeringsbewijs.

Aan wie keert de verzekeraar uit bij arbeidsongeschiktheid?
Het verzekerd bedrag wordt door de verzekeraar uitgekeerd aan uw geldverstrekker en deze lost het in op uw hypotheek. De uitkering kan niet hoger zijn dan uw hypotheekbedrag op dat moment.

Wanneer keert de verzekering uit?
Als u een WIA-uitkering krijgt toegewezen. Uw werkgever is wettelijk verplicht om uw loon twee jaar door te betalen bij langdurige ziekte. Als u na twee jaar nog niet beter bent, gaat u uit dienst en komt u in aanmerking voor een WIA-uitkering van de overheid.

Hoelang bent u verzekerd met de TAF Hypotheekbeschermer?
U bepaalt zelf hoelang u verzekerd wilt zijn. De meeste mensen kiezen ervoor om de verzekering net zo lang te laten lopen als hun hypotheek. Maar korter mag ook, als dat beter bij uw situatie past.

Wilt u werkloosheid meeverzekeren?
Dat kan als u de TAF Hypotheekbeschermer bij een nieuwe hypotheek afsluit. Als u kiest voor een werkloosheidsdekking, ontvangt u maximaal 12 maanden een uitkering van ons als uw WW-uitkering van het UWV stopt en u nog steeds geen nieuwe baan of nauwelijks inkomen heeft.

Wat is niet verzekerd?

 • Na de einddatum van de verzekering is er geen dekking meer. Wij keren dan niet meer uit bij arbeidsongeschiktheid. 
 • Arbeidsongeschiktheid door eigen schuld (bijvoorbeeld alcoholgebruik of handelen in strijd met veiligheidsinstructies). Als u de premie niet betaalt bent u ook niet verzekerd.
 • Wij keren niet of minder uit als u informatie over uw gezondheid verzwijgt. dat geldt ook voor fraude of misleiding of als u in strijd handelt met de adviezen van een arts, arbeidsdeskundige of medisch adviseur waardoor arbeidsongeschiktheid ontstaat of verergert.
 • Als werkloosheid is meeverzekerd, dan geldt er geen recht op een uitkering als de werkloosheid bekend was voordat u de verzekering aanvroeg. Maar ook als werkloosheid het gevolg is van het einde van een tijdelijke aanstelling, bij zelf ontslag nemen of werkloosheid als gevolg van verwijtbaar gedrag.

Meer informatie

Onderaan deze pagina vindt u onder het kopje 'Downloads' meer informatie over de TAF Hypotheekbeschermer.

 • Bekijk de consumentenbrochure voor uitgebreide informatie over de TAF Hypotheekbeschermer.
 • Bekijk de verzekeringskaart van de TAF Hypotheekbeschermer om deze te vergelijken op hoofdlijnen.
 • Bekijk de polisvoorwaarden van de TAF Hypotheekbeschermer voor een uitgebreide beschrijving van de dekking. 
 • Wij zijn specialist in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
 • U stelt uw verzekering zelf samen met ruime keuzemogelijkheden.
 • Uitstekende voorwaarden tegen een scherpe premie.
 • U bent betrouwbaar verzekerd: TAF staat onder toezicht van de AFM en is aangesloten bij de KiFiD.

Beoordeling van uw verzekeringsaanvraag met digitale gezondheidsverklaring.

1. U ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring

Nadat uw financieel adviseur bij ons een aanvraag heeft ingediend, ontvangt u van ons een persoonlijke uitnodiging voor de online gezondheidsverklaring. Daar vult u naast, gegevens over uw gezondheid, uw beroep is. Uw beroep bepaalt tot welke leeftijd u zich kunt verzekeren.

2. U vult uw persoonlijke en medische informatie in op de online gezondheidsverklaring.

Nadat de gezondheidsverklaring is afgerond, ondertekent u deze digitaal met een SMS-code. Vervolgens wordt de gezondheidsverklaring automatisch naar ons verstuurd.

Geen zorgen: een ziekte of aandoening in het verleden leidt niet meteen tot een hogere premie of afwijzing. Het doel is om uw gezondheid goed in te schatten, zodat u uiteindelijk ook goed bent verzekerd. Vul de gezondheidsverklaring daarom volledig en juist in. Onjuiste informatie kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor de eventuele uitkering in de toekomst.

Voorlopige dekking
Tussen het indienen van de aanvraag en de ingangsdatum bent u verzekerd voor arbeidsongeschiktheid door een ongeval. De voorlopige dekking geldt voor maximaal drie maanden.

3. Na ontvangst van de ingevulde verklaring wordt uw aanvraag direct beoordeeld.

Nadat u de gezondheidsverklaring heeft ingevuld, ondertekend en verstuurd, zijn er twee mogelijkheden:

 • Zijn er geen medische bijzonderheden?
  Dan ontvangt u op werkdagen binnen 24 uur uw polis met bijbehorende polisvoorwaarden.
 • Zijn er wel medische bijzonderheden? Dan wordt uw aanvraag beoordeeld door een medisch adviseur van Sedgwick.
  Heeft de medisch adviseur voldoende informatie, dan ontvangt u binnen 2 werkdagen uw polis met bijbehorende polisvoorwaarden. Het kan zijn dat de medisch adviseur naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring over bepaalde antwoorden meer informatie nodig heeft. Als dat bij u het geval is, dan ontvangt u binnen 5 werkdagen een telefoontje of een brief/e-mail met aanvullende vragen. Of u ontvangt een brief met aanvullende vragen die uw huisarts of medisch specialist moet beantwoorden. Heeft de medisch adviseur daarna alle informatie die hij nodig heeft om een advies te geven over uw verzekeringsaanvraag? Dan ontvangt u binnen 3 werkdagen een bericht over acceptatie of afwijzing van uw aanvraag:
  - Uw aanvraag wordt geaccepteerd.
  - U ontvangt een aangepast voorstel met uitsluitingen of een premieopslag.
  - Uw aanvraag kan niet worden geaccepteerd.

Sedgwick

Informatie over het invullen van de gezondheidsverklaring.

Medische beoordeling: wat kunt u verwachten?

Om ervoor te zorgen dat u de juiste keuzes maakt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering die aansluit bij uw persoonlijke situatie, is een goed advies onmisbaar. Daarom sluit u de TAF Hypotheekbeschermer af via een onafhankelijk financieel adviseur. Heeft u nog geen financieel adviseur? Vind een adviseur in uw buurt. 

Hier zijn wij trots op

MV 2023 ORV VoorwaardenMV 2023 ORV Gelijkblijvend PrijsMV 2023 ORV Annuitair dalend PrijsIG&HGouden Lotus Award 2023 ORV   Gouden Lotus Award 2023 AOVlogo DFO 2022Adfiz Award 2023

Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde score van een 8,2 (gebaseerd op 735 beoordelingen). Lees onze klantervaringen

Klantenservice

Op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Service & contact