Parcom verwerft meerderheidsbelang in TAF 

Investeringsmaatschappij Parcom Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in volmachtbedrijf TAF. Deze wijziging heeft geen gevolgen voor de operationele bedrijfsvoering en medewerkers. TAF blijft zelfstandig opereren vanuit Eindhoven onder leiding van algemeen directeur Nicole Hollander.

Datum geplaatst: 27-12-2018

Parcom Capital is een Nederlands private-equityfonds dat zich richt op investeringen in hoogwaardige toonaangevende bedrijven in de Benelux. Recente investeringen zijn onder meer gedaan in Simpel, Jan Snel, GoodHabitz, Euroma, ConDoor en Viroclinics.

Kansen om verdere groei te realiseren

‘De afgelopen jaren hebben wij ons zelfstandig ontwikkeld tot koploper in de Nederlandse verzekeringsmarkt op gebied van overlijdensrisicoverzekeringen. TAF is klaar voor haar volgende groeifase en heeft in Parcom een uitstekend partner gevonden om deze volgende fase in te gaan,’ aldus TAF directeur Nicole Hollander.

Gijs Vuursteen, partner bij Parcom, is verheugd met het aandeel in TAF. ‘TAF heeft ruim 600.000 verzekerden en is marktleider in overlijdensrisicoverzekeringen. Wij zijn onder de indruk van de marktpositie die TAF over de jaren heen heeft opgebouwd en geloven in een mooie toekomst. We zijn dan ook zeer verheugd om Nicole Hollander en haar team te kunnen ondersteunen in de verdere groei van TAF,’ aldus Vuursteen.

Naar verwachting wordt de overname begin 2019 afgerond. Toezichthouders Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) moeten de transactie nog goedkeuren.