Adfiz Award voor TAF Maatwerk ORV

Wij zijn met de TAF Maatwerk ORV tot winnaar uitgeroepen van het Adfiz Prestatie Onderzoek 2023 in de categorie ketenefficiency.

Datum geplaatst: 20-01-2023

De TAF Maatwerk ORV versnelt de aanvraag van een ORV voor klanten met een verhoogd medisch risico. Als de aanvraag om een medische redenen niet kan worden geaccepteerd, wordt de aanvraag automatisch voorgelegd aan herverzekeraar De Hoop. Een nieuwe aanvraag indienen is zo niet nodig. 

Uit het juryrapport
Het aanvraagproces voor klanten met een verhoogd medisch risico kan zeer impactvol zijn en voor hen is dan ook van evident belang dat het aanvraagproces efficiënt en doelgericht loopt. Met deze oplossing die in het belang is van alle partijen in het aanvraagproces, maar primair de klant, kan voortvarend worden gehandeld. Het is mooi dat onnodige tussenschakels die wij helaas nog zo vaak zien in de verzekeringsketen hier worden geëlimineerd in het belang van de klant en de dienstverlening. Het gaat hier om een specifieke groep, namelijk klanten met een verhoogd medisch risico. Tegelijkertijd gaat het hier om een wezenlijk onderdeel van het aanvraagproces met een vernieuwende en unieke oplossing waarbij de ketenintegratie en de koppelingen die hiervoor gerealiseerd zijn direct voordeel bieden. De sector helpt hierdoor bij het toegankelijk houden van verzekeringsoplossingen voor mensen met een verhoogd medisch risico.