TAF GoedGezekerd AOV biedt kansen voor het intermediair

De traditionele inkomens AOV zoals die vandaag de dag wordt aangeboden, is voor veel zzp’ers géén passende oplossing. Ondanks dat de ondernemer nergens op kan terugvallen bij arbeidsongeschiktheid, kiest het overgrote deel van de ondernemers er liever voor om onverzekerd rond te lopen. Niet omdat zij zich niet willen verzekeren, maar omdat zij niet bereid zijn om maandelijks een hoge premie op te hoesten voor het verzekeren van hun hele inkomen tot aan pensioenleeftijd. De TAF GoedGezekerd AOV biedt uitkomst voor die honderdduizenden onverzekerde ondernemers die op zoek zijn naar een betaalbare oplossing. Deze verzekering zorgt er simpelweg voor dat het huishouden doordraait bij arbeidsongeschiktheid. Dit biedt kansen voor u als adviseur.

Datum geplaatst: 07-09-21

Geen vangnet bij arbeidsongeschiktheid

In tegenstelling tot de werknemer krijgt de ondernemer geen loon doorbetaald bij ziekte en kan deze bij langdurige arbeidsongeschiktheid niet rekenen op een WIA-uitkering of een eventuele werkgeversregeling. Een dag ziek zijn, betekent een dag geen inkomen. Kortom, als de ondernemer zelf niets regelt, kan deze nergens op terugvallen. Ook niet bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

Wel een reëel risico op arbeidsongeschiktheid

Ondernemers zijn over het algemeen optimistisch ingesteld. Zij staan niet stil bij risico’s van arbeidsongeschiktheid of schatten de kans hierop laag in. Onterecht. Maar liefst 1 op 3 ondernemers tussen de 35 en 65 jaar, wordt ooit langer dan 3 maanden ziek en 1 op 7 zelfs langer dan 5 jaar. Een heel reëel risico dus.

Infographic risico op arbeidsongeschiktheid

Waarom de ondernemer zich nu niet verzekert

Begin 2021 is er een grootschalige enquête uitgevoerd door TNP en het CBS onder ruim 8.000 zelfstandigen. Daaruit blijkt dat bijna de helft (48%) van de zzp’ers het heel erg vervelend vindt dat er beperkte collectieve regelingen voor ziekte zijn. Waarom regelen ze dan zelf geen AOV?

  • Prijs: baten wegen niet op tegen de kosten of het is niet te betalen (78%)
  • Zelf de financiële middelen om het risico af te dekken (25%)
  • Valt terug op het inkomen van de partner (22%)

AOV markt heeft enorme groeipotentie

Nederland telt op dit moment meer dan 1 miljoen ondernemers zonder personeel (zzp’ers). Uit de meest recente CBS-cijfers blijkt dat dit aantal zelfs tijdens de coronacrisis nog licht toenam. Slechts 22 procent is in het bezit van een AOV. Dat betekent dat er een kleine 800.000 zzp’ers in Nederland onverzekerd rondlopen.

Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek van het GfK dat meer dan de helft van de ondernemers zich zorgen maakt over arbeidsongeschiktheid. Ook is het de meest genoemde verzekering die de ondernemer nog wil afsluiten.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat voor het afsluiten van een AOV het intermediaire kanaal met een aandeel van 52 procent het meest populair is. Ook zien we dat het online kanaal steeds belangrijker wordt, voor zowel het oriënteren als afsluiten van een AOV.

Traditioneel aanbod sluit niet aan bij de behoefte

De traditionele inkomens AOV zoals die vandaag de dag wordt aangeboden, is voor veel zzp’ers géén passende oplossing. Met een gemiddelde maandpremie van € 260 per maand vinden ze het simpelweg te duur. Met de TAF GoedGezekerd AOV biedt u een oplossing die wél aansluit op de behoefte.

Betaalbare oplossing die ervoor zorgt dat het huishouden doordraait

De TAF GoedGezekerd AOV is een moderne oplossing die ervoor zorgt dat het huishouden doordraait bij arbeidsongeschiktheid. Niet het hele inkomen wordt verzekerd- zoals bij een traditionele AOV - maar alleen wat écht nodig is. De TAF GoedGezekerd AOV dekt alle vaste maandelijkse lasten (zakelijk en privé) plus een bedrag van 750 euro voor de overige kosten van levensonderhoud. Hierdoor is de verzekering heel betaalbaar. Wanneer je je bij TAF bijvoorbeeld 2.000 euro per maand verzekert, betaal je gemiddeld 137 euro aan premie. Omgerekend is dat nog geen euro per gewerkt uur. Dat weten veel zzp'ers niet.

Ondernemersbehoefte

Bijkomend voordeel van het verzekeren van de vaste lasten, is dat lasten stabieler en beter voorspelbaar zijn dan het inkomen. Dat het inkomen onzeker kan zijn, heeft de coronacrisis ondernemers wel duidelijk gemaakt.

Een snelle premieberekening maakt u hier

Keuzemogelijkheden voor een TAF GoedGezekerd AOV op maat

De ondernemer verzekert zich voor kortdurende of langdurige arbeidsongeschiktheid. Verzekeren tot het eind van de looptijd komt het vaakst voor, maar we zien ook steeds meer ondernemers die kiezen voor een uitkeringsduur van 2, 5 of 10 jaar in ruil voor een lagere premie. Afhankelijk van de periode dat de ondernemer kan overbruggen met spaargeld wordt gekozen voor een eigen risicoperiode vanaf 30 dagen tot maximaal twee jaar.

Naast de lengte van de uitkering, zijn er nog veel meer keuzemogelijkheden zoals:

  • de keuze tussen een bruto of netto uitkering (uniek in de markt!)
  • Wel of geen indexatie
  • Wel of niet meeverzekeren psychische klachten
  • Claimbeoordeling op beroeps- of passende arbeid

Keuzemogelijkheden GoedGezekerd AOV