Wat is de reden dat u wilt opzeggen?

Hieronder vindt u meer informatie per onderwerp.

Echtscheiding

U hoeft bij scheiding uw verzekering niet te beëindigen. U kunt de overlijdensrisicoverzekering splitsen. U heeft dan beide een eigen verzekering en houdt het recht op een (eventuele) uitkering. U hoeft geen nieuwe gezondheidsverklaring in te vullen. De uitgangspunten van de originele aanvraag blijven van kracht.   

Verkoop woning

Wist u dat uw verzekering niet automatisch stopt als u uw hypotheek heeft afgelost? Maar dat hoeft ook helemaal niet. U kunt uw verzekering gewoon door laten lopen. De verzekering is dan niet meer aan uw hypotheek gekoppeld. Als de verzekering tot uitkering komt, is de uitkering bedoeld voor de begunstigde. U kunt zelf kiezen wie uw begunstigde wordt. Voor meer informatie en advies daarover verwijzen we u naar een financieel adviseur.

Oversluiten tegen een lagere premie

Zegt u uw verzekering op omdat u een lagere premie wilt? Het is de moeite waard om te kijken of oversluiten interessant is voor u omdat u mogelijk kunt besparen op uw overlijdensrisicoverzekering. Op deze pagina leggen wij u uit hoe u kunt berekenen of het oversluiten van uw verzekering voordeel oplevert. En hoe u een eventuele overstap het beste kunt aanpakken.

Overig

Weet u zeker dat uw verzekering opzeggen de beste keuze is? Als u uw verzekering beëindigt, vervalt de dekking en is er geen recht meer op een uitkering bij overlijden van de verzekerde. Vooral als het afsluiten van een nieuwe overlijdensrisicoverzekering om gezondheidsredenen moeilijk wordt, is het beëindigen van de verzekering niet altijd de beste keuze. 

Advies bij uw keuze: beëindigen of voorzetten 

We raden u aan om samen met uw adviseur te bekijken wat het beste bij uw huidige financiële situatie past: beëindigen of (gewijzigd) voortzetten. Heeft u nog geen financieel adviseur? Vind een adviseur in uw buurt.