Verbeterde overlijdensrisicoverzekering

TAF heeft de voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering (ORV) fors verbeterd. De voorwaarden zijn verruimd, er gelden hogere keuringsgrenzen en het acceptatiebeleid is versoepeld. Hierdoor sluit het product nog beter aan op de behoefte van klanten en kunnen er nog meer verzekerden worden geaccepteerd.

Datum geplaatst: 13-12-2018

TAF verbeterde de voorwaarden op de volgende onderdelen:

 • Voorlopige dekking verruimd
  Zowel de hoogte van het bedrag (maximaal € 300.000,-) als de geldigheidsduur (tot zes maanden als de aanvraag aan de hypotheek is gerelateerd).
 • Verzekerd bedrag verruimd
  Er kan voortaan een bedrag worden verzekerd tussen de € 2.500,- en € 6.000.000,-.
 • Hogere keuringsgrenzen
  Een medische keuring is pas nodig vanaf € 600.001 als de verzekerde jonger is dan 50 jaar en vanaf € 350.001,- als de verzekerde ouder is dan 50 jaar. Hierdoor kan een nog grotere groep kandidaat-verzekerden een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij TAF enkel op basis van een (online) gezondheidsverklaring.
 • Gezondheidsverklaring langer geldig
  De gezondheidsverklaring is tot zes maanden geldig als de aanvraag hypotheek gerelateerd is, anders drie maanden. Daarnaast is de online gezondheidsverklaring geoptimaliseerd. Dit versnelt het acceptatieproces omdat er geen onnodige aanvullende medische informatie hoeft te worden aangeleverd.

Acceptatiegraad van 98%

Door recente onderhandelingen met de verzekeraars waarmee TAF samenwerkt, accepteert TAF nu nog meer verzekerden.

TAF directeur Nicole Hollander: ‘Wij zijn marktleider en vinden dat iedereen bij ons terecht moet kunnen. Door ons unieke model met meerdere verzekeraars achter de TAF ORV, kunnen wij bijna iedereen een aantrekkelijk aanbod doen. We accepteren nu al 98% van onze aanvragen. Maar daarmee is het einddoel nog niet bereikt. We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van iets nieuws, waardoor de acceptatiegraad begin volgend jaar nog verder gaat stijgen. Dat is uniek in de markt.’

Hoogste waardering op prijs, voorwaarden en dienstverlening

 Al acht jaar op rij scoren de overlijdensrisicoverzekeringen van TAF bij Moneyview het maximaal aantal sterren in de categorieën ‘voorwaarden’ en ‘prijs’. Ook is TAF  uitgeroepen tot beste dienstverlener door adviseurs in het Adfiz Prestatie Onderzoek.