TAF winnaar ORV onderzoek 2021

Bureau DFO heeft voor het vierde jaar op rij een landelijk onderzoek uitgevoerd onder bijna 800 financieel adviseurs naar de overlijdensrisicoverzekering. Daarin werd onderzocht welke factoren voor financieel adviseurs een rol spelen bij de keuze voor een ORV en hoe belangrijk deze zijn. Ook werd onderzocht hoe adviseurs de diverse aanbieders waarderen. Net als vorig jaar, ontvangt TAF de hoogste waardering van het intermediair.

Datum geplaatst: 01-07-2021

In het online onderzoek zijn 758 beoordelingen gegeven door financieel adviseurs over overlijdensrisicoverzekeringen. Daaruit blijkt dat deelnemende adviseurs gemiddeld met 3,4 aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen samenwerken.

Situaties waarin een overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste overlijdensrisicoverzekeringen worden afgesloten bij een nieuwe hypotheek (60%). Bij 20 procent was er sprake van het oversluiten van een bestaande hypotheek. Maar ook voor een nabestaandenvoorziening of een compagnonsverzekering wordt relatief vaak een ORV geadviseerd (20%).

Belangrijkste elementen keuze ORV en score

Er  werd onderzocht hoeveel belang adviseurs hechten aan bepaalde onderwerpen bij het afsluiten van een ORV, en welk cijfer ze aanbieders daarvoor geven. Hieronder leest u de top 4 onderwerpen waar adviseurs het meeste belang aan hechten inclusief waardering TAF:

  • Hoogte van de premie: 8,9
  • Snelle reactie op vragen: 8,6
  • Vaste premie: 9,1
  • Beschikbaarheid van tools om verzekerd bedrag te berekenen: 8,8

Een ORV voor iedereen

Uit het onderzoek van DFO komt tevens naar voren dat het medische acceptatiebeleid van aanbieders een bepalende factor is voor de keuze van de aanbieder. TAF is van mening dat iedereen een ORV moet kunnen afsluiten. TAF biedt adviseurs een unieke dienst door een aanvraag die om medische redenen niet geaccepteerd kan worden bij een van haar reguliere verzekeraars, voor te leggen bij de specialisten van De Hoop. De Hoop is gespecialiseerd in de acceptatie van mensen met zeldzame en complexe aandoeningen. Dit gebeurt volledig automatisch, de adviseur hoeft hier niets extra’s voor te doen.

Beoordeling TAF

In het onderzoek werden de deelnemende adviseurs verder gevraagd om de aanbieder te kiezen die volgens hen:

  1. Het meest maatschappelijk verantwoorde acceptatiebeleid heeft;
  2. De beste partner voor het intermediair is als het gaat om ORV;
  3. Het meest innovatief is op het gebied van ORV;
  4. De ruimste dekkingsvoorwaarden heeft op het gebied van overlijdensrisico.

TAF werd door het intermediair op alle elementen het vaakst genoemd. Verder wordt TAF beoordeeld met een algemene tevredenheidsscore van 8,6.

Wilt u meer lezen over het onderzoek? 

Download de gratis samenvatting