Introductie woonlastenverzekering met ondersteuning voor de beste medische zorg

Datum geplaatst: 20-06-2019

TAF lanceert, samen met Quantum Leben, een nieuwe woonlastenverzekering voor werknemers. Deze keert niet alleen een maandelijks bedrag uit bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, maar biedt de verzekerde ook belangrijke extra’s. Zoals ondersteuning bij het krijgen van de beste medische zorg en een vergoeding van het verplichte eigen risico van de zorgverzekering tijdens de uitkeringsduur. Het is de eerste individuele verzekering die inspeelt op de toekomstige stijging van de AOW gerechtigde leeftijd.

Meer dan financiële ondersteuning

TAF-directeur Nicole Hollander licht de gedachte achter de nieuwe TAF Maandlastbeschermer toe: ‘Als je ernstig ziek bent, ben je even niet die mondige zelfredzame consument. Je bent patiënt, je bent kwetsbaar en je hebt zorg nodig. De verzekering is ontwikkeld vanuit de twee belangrijkste zorgen bij arbeidsongeschiktheid. Hoe word ik zo snel mogelijk beter? En hoe houd ik mijn huishouden draaiende? Naast financiële ondersteuning, biedt de verzekering daarom hulp bij het krijgen van de beste medische zorg.’

Onbeperkt toegang tot de dienstverlening van Royal Doctors

Hollander vervolgt: ‘Goede keuzes maken en geen tijd verliezen zijn cruciaal als je ziek bent. Royal Doctors ondersteunt de verzekerde daarbij. Geen Google, maar een team van experts aan wie de verzekerde medische vragen kan stellen. Een second opinion bij twijfel over diagnose of behandelplan, eventueel door een internationale toparts. En de beste gezondheidszorg zonder wachttijd binnen handbereik.‘

Bij de premie zit een lidmaatschap bij Royal Doctors inbegrepen ter waarde van 299 euro per jaar. ‘Het mooie is dat de verzekering ondanks deze extra’s erg betaalbaar blijft. Sterker nog, de verzekering heeft een van de scherpste premies in de markt,’ stelt Hollander.

Speelt in op toekomstige stijging AOW gerechtigde leeftijd

De nieuwe TAF Maandlastbeschermer is de eerste individuele verzekering die aansluit bij de AOW gerechtigde leeftijd, ook als deze in de toekomst hoger wordt. Hollander: ‘In het nieuwe pensioenakkoord is dan wel overeengekomen dat de stijging van de AOW-gerechtigde leeftijd minder snel zal gaan, de verwachting op lange termijn is dat de meeste mensen steeds langer door moeten werken. Bij het ontwikkelen van de verzekering hebben we daar alvast rekening mee gehouden door de maximale eindleeftijd vast te stellen op 70 jaar.’

Volledig financieel ontzorgen

‘Het laatste waar iemand die arbeidsongeschikt is op zit te wachten zijn financiële kopzorgen. Met ons nieuwe product willen we de klant financieel ontzorgen, zodat deze zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel. Daarom verzeker je nu een maandbedrag dat niet alleen gebaseerd is op de hypotheeklasten (inclusief premie ORV), maar ook op de kosten van gas, water en licht, de inboedel- en opstalverzekering en eventuele servicekosten. Van dit maandbedrag mag 125% verzekerd worden’, aldus Hollander.

Vergoeding verplicht eigen risico zorgverzekering

‘Maar we gaan nog een stapje verder in de financiële ontzorging van de klant,’ vervolgt Hollander. ‘Want ziek zijn, betekent extra zorgkosten. En het verplichte eigen risico voor de zorgverzekering van 385 euro per jaar, is voor veel mensen een grote financiële last. Vooral als je al te maken hebt met inkomensterugval door arbeidsongeschiktheid. Daarom vergoeden we dit eigen risico aan de klant in een periode van arbeidsongeschiktheid. En de vergoeding is toekomstproof: mocht het verplichte eigen risico stijgen, dan stijgt onze vergoeding mee tot maximaal 500 euro.’

Meer flexibiliteit in de uitkeringsduur

Voorheen was de uitkeringsduur van de TAF Maandlastbeschermer altijd gelijk aan de looptijd. Bij de variant met Quantum Leben kan nu ook gekozen worden voor een kortere uitkeringsduur van 2, 5 of 10 jaar.

Geen reden meer om AOV oplossing links te laten liggen

‘We zijn er trots op dat we een nieuwe generatie woonlastenverzekering hebben ontwikkeld waar de adviseur vierkant achter kan staan. In de praktijk zien we dat bij slechts  10% van de hypotheken het arbeidsongeschiktheidsrisico wordt afgedekt. Ondanks dat AOV advies een verplicht onderdeel is van het hypotheekadvies. Met veel keuzemogelijkheden, zoals een wachttijd vanaf zes maanden, mogelijkheid tot verzekeren op basis van beroepsarbeid, keuze uit een bruto of netto premie/uitkering en een uitgebreide werkloosheidsdekking, bieden we de adviseur de mogelijkheid om elke klant te voorzien van een passend AOV advies. En dat voor een scherpe prijs. De adviseur heeft nu echt geen reden meer om een AOV oplossing links te laten liggen. Daarmee zou hij of zij de klant echt tekort doen,’ zo eindigt Nicole Hollander.

De TAF Maandlastbeschermer met Quantum Leben wordt, naast de TAF Maandlast- en Inkomensbeschermer met Credit Life, aangeboden onder de vlag TAF Werknemers AOV.