Nu ook samenwerking TAF en Raadhuys voor de TAF Overlijdensrisicoverzekering

Om het aanvraagproces voor overlijdensrisicoverzekeringen voor ondernemers met een hoog verzekerd bedrag sneller en eenvoudiger te maken, is TAF Verzekeringen een pilot gestart met Raadhuys Tax Legal Accounting. Zij gaan de inkomensverklaring inclusief waardebepaling verzorgen.

Datum geplaatst: 13-10-2023

“We werken al langer naar volle tevredenheid samen met Raadhuys. Zij verzorgen al de inkomensverklaring voor de TAF InkomenZeker AOV voor ons. Door deze samenwerking uit te breiden op het gebied van ORV wordt de doorlooptijd van een aanvraag verkort en het aanleveren van de benodigde gegevens vereenvoudigd,” aldus Michiel Meijer, commercieel directeur bij TAF.

Raadhuys geeft de inkomensverklaring inclusief waardebepaling van de onderneming af voor ORV’s voor zelfstandig ondernemers en DGA’s met een verzekerd bedrag hoger dan 1 miljoen euro. Deze verzekeringen zijn bedoeld als nabestaandenvoorziening of compagnonsverzekering.

Aanvraagproces met Raadhuys
De adviseur ontvangt het verzoek om de financiële gegevens aan te leveren via het portaal van Raadhuys. Raadhuys stelt het inkomen op een onafhankelijke wijze vast en stelt de inkomensverklaring inclusief waardebepaling van de onderneming binnen drie werkdagen op. Deze wordt vervolgens naar TAF gestuurd. Het aanvragen van de inkomensverklaring met waardebepaling is kosteloos.

De pilot is deze week van start gegaan met twee verzekeraars. De eerste verklaring is ook al door Raadhuys afgegeven. Na 6 maanden wordt de pilot geëvalueerd.