Financieel adviseurs bevelen TAF weer het vaakst aan

Onlangs onderzocht DFO voor de tweede keer de overlijdensrisicoverzekering; welke factoren spelen voor financieel adviseurs een rol bij de keuze voor een overlijdensrisicoverzekering en hoe waarderen zij de aanbieders van deze verzekering? We zijn er trots op dat TAF – net als vorig jaar - op de meeste aspecten de hoogste score behaalt. We mogen dus weer een jaar lang de titel: ‘Top drie Beste ORV Verzekeraar 2019' voeren.

Datum geplaatst: 06-11-2019

Bureau DFO Onderzoek ORV 2019

Het ORV onderzoek is in de maand september ingevuld door bijna 1000 financieel adviseurs. In totaal is de dienstverlening van 25 ORV aanbieders in Nederland onderzocht op negen verschillende onderdelen. Daaruit blijkt dat de adviseur de prijs en het gemak van acceptatie het belangrijkste vindt bij de keuze voor een overlijdensrisicoverzekering.

In welke situaties wordt een overlijdensrisicoverzekering geadviseerd?

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste overlijdensrisicoverzekeringen hypotheekgerelateerd zijn, het wordt geadviseerd bij 93% van de hypotheken. Andere situaties waarbij de ORV vaak geadviseerd wordt:

  • als nabestaandenrente (52%),
  • bij consumptief krediet (43%) en
  • in geval van alimentatie (41%).

Aantal ORV aanbieders en voorkeur

Financieel adviseurs maken gebruik van het aanbod van gemiddeld 4,5 ORV verzekeraars. TAF heeft het vaakst de voorkeur van de financieel adviseur; 56% van de nieuwe polissen wordt bij TAF afgesloten.

TAF scoort het hoogste op vrijwel alle onderdelen

TAF wordt beoordeeld met een algemene tevredenheidsscore van 8,8. Daarnaast wordt TAF - met een NPS van 60% - het vaakst aanbevolen. Als toelichting voor de gegeven score wordt gegeven:

  • Scherpe premie
  • Makkelijk en snel aanvragen
  • Goede voorwaarden

Score per onderdeel

Super trots op het resultaat

TAF directeur Nicole Hollander: ‘We zijn super trots dat we zo goed worden beoordeeld door de financieel adviseur. We werken doorlopend aan een betere dienstverlening en willen op alle fronten uitblinken. Dus zowel op prijs, voorwaarden, proces en - last but not least – dienstverlening. Het is goed om te zien dat dit wordt gewaardeerd.'

Geïnvesteerd in een soepele medische acceptatie

Nicole Hollander vervolgt: ‘Het enige aspect waarop we niet de nummer 1 positie bezetten is voor ‘strengheid medische acceptatie’. Op dit onderdeel hebben we het afgelopen jaar flink geïnvesteerd. Denk aan het gebruiksvriendelijker en slimmer maken van de online gezondheidsverklaring, waardoor er niet meer onnodig aanvullende informatie wordt opgevraagd. En onderhandelingen met onze verzekeraars hebben geleid tot een soepeler acceptatiebeleid. We zien dit al terug in een hogere score ten opzichte van vorig jaar. Deze lijn zetten we de komende tijd door.‘

Ook aanvragen met een ‘vlekje’ welkom

‘Het is nog niet bij iedereen bekend dat TAF een overlijdensrisicoverzekering voor iedereen heeft. Ook mensen die zich om medische redenen moeilijk kunnen verzekeren zijn welkom. We werken daarvoor sinds begin dit jaar samen met Nederlandse herverzekeraar De Hoop.'

'Dankzij deze unieke samenwerking accepteren we op dit moment maar liefst 99.92% van de ORV aanvragen.'

'En het mooie is: u hoeft daar als adviseur niets bijzonders voor te doen. De TAF Maatwerk ORV is automatisch als vangnet opgenomen in ons aanvraagproces.’

Gratis samenvatting ORV Onderzoek 2019 binnenkort beschikbaar 

Bureau DFO heeft de resultaten van de 13 verzekeraars met meer dan 25 beoordelingen in een onderzoek verwerkt. Benieuwd naar de bevindingen? Hier vindt u de gratis samenvatting van het onderzoek.