Informatie Analist (32-40 uur)

Datum geplaatst: 01-04-2021
Locatie: Eindhoven

Werken binnen de financiële dienstverlening saai? Niet bij TAF! Bij ons heerst een bijzondere bedrijfscultuur. Moeilijk uit te leggen, maar je voelt het meteen als jij bij ons binnen komt. Met 50 enthousiaste medewerkers werken we elke dag aan de ultieme klantbeleving. Wat wij belangrijk vinden binnen TAF? Passie, meedenken, vernieuwen, aanpakken, maar vooral ook plezier hebben met elkaar. Kom eens bij ons langs in Eindhoven en ervaar het zelf.

Ben jij een ervaren Informatieanalist die verder uitgedaagd wil worden? Dan is dit jouw vacature!

Als informatieanalist ben je hoofd verantwoordelijk voor de vertaling van de behoefte van de business naar functionele en technisch bruikbare oplossingen. Je bent dan ook de vertaler van businessvragen naar technische vraagstukken. Je weet als geen ander om de juiste vragen te stellen. Je bevindt je niet aan de oppervlakte, maar graaft diep om alle bedrijfsprocessen in kaart te brengen. Welke afhankelijkheden er zijn, trends en problemen herken je en je weet de verbanden te leggen. Je adviseert je team met de juiste en meest pragmatische oplossing. Je daagt de business uit door diep te graven naar de behoefte en de toegevoegde waarde van de wensen. Je helpt ze met de prioriteit bepalen en bent daarin sturend. Verder weet je de complexe vraagstukken te vertalen naar duidelijke wireframes. Je bent onderdeel van het IT team en dat betekent dat je een bijdrage levert aan het ontwikkelproces. Het schrijven en verrijken van de user-stories is dan ook een van je hoofdtaken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beschrijven van de informatiestromen, processen en de uiteindelijke oplossingen.

Wat maakt deze functie uitdagend?

Je werkt nauw samen met het IT-team en deelt jouw visie met hen. Samen met de business, IT manager en Architect denk je na over het landschap en de toekomst daarvan. Je weet op een gedegen manier de business te adviseren over de keuzes die gemaakt moeten worden. Al je keuzes werken dan ook in het voordeel van de continuïteit van de systemen. Tevens ben je de vertaler van business-wensen en -eisen naar gedegen ontwerpen.

Team
Samen hard werken met veel plezier, dat is wat we doen. De afdeling bestaat uit 16 gemotiveerde vaste collega’s die ondersteund worden door 14 externen. Een goede sfeer en gezelligheid is binnen onze organisatie erg belangrijk.

Wat verwachten we van jou?

Jij bent een ervaren Informatieanalist met sterke communicatieve skills en je gaat graag de confrontatie aan om de juiste informatie naar boven te halen. Je ambitie is niet te stoppen en je wilt je graag verder verdiepen in je vakgebied. Je bent gewend om in een informele sfeer te werken aan serieuze applicaties. Je bent goed in je vak en snapt het principe van een gezonde werkdruk in combinatie met plezier en collegialiteit. Naast hard werken, ben je ook eens in voor een borrel. Je bent coachbaar en weet anderen feedback te geven. Samen met je teamleider ga je ook aan je eigen ontwikkeling werken.

Zie jij als je in de spiegel kijkt iemand die: 

 • in het bezit is van minimaal een relevante HBO-opleiding;
 • communicatief vaardig is in de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk;
 • ervaring heeft met het werken in Agile projecten;
 • minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring heeft in deze rol;
 • ervaring met het begeleiden van software ontwikkeltrajecten, is een sterke pré;
 • ervaring met het maken van wireframes, dit is een sterke pré
 • schrikt niet van een grote Bossche bol of slagroomtaart.

Ook niet onbelangrijk, wat krijg je daarvoor terug?

 • een marktconform salaris met uiteraard ook 8% vakantiegeld;
 • een bijdrage aan je pensioen;
 • 25 vakantiedagen als je 40 uur werkt, met de mogelijkheid om extra dagen bij te kopen;
 • een stappenplan om te groeien binnen je functie en je verdere carrière en krijgt genoeg tijd om te investeren in coaching & studie, uiteraard op onze kosten;
 • een reiskostenvergoeding als je enkele reistijd minimaal 10 km bedraagt;
 • een laptop om ook vanuit thuis te kunnen werken;
 • een inspirerende werkplek in het centrum van Eindhoven;
 • elke laatste vrijdag van de maand (wanneer dit weer mogelijk is natuurlijk) een borrel in het gezellige centrum;
 • een leuk en divers team binnen een informele cultuur waarin plezier verankerd is.

Ok, ik kom graag bij jullie werken! Hoe solliciteer ik?

 • stuur een inspirerende motivatie in uitstekend Nederlands en je CV naar sollicitatie@taf.nl
 • wil je eerst nog wat meer info? Neem contact op met Firas Daoud op telefoonnummer 040-7073890 of mail naar sollicitatie@taf.nl


De koffie staat klaar! Maar wil je eerst nog een beetje de sfeer proeven? Kijk dan het volgende filmpje: